Τσιπούρες στο φούρνο και πατατοσαλάτα TheCook

    Υλικά:

    5 μεγάλες τσιπούρες

     80 γρ. ελαιόλαδο

    αλάτι


    200 γρ. νερό

    Υλικά για πατατοσαλάτα:

    νερό για να βράσουμε τις πατάτες

    1200 γρ. πατάτες καθαρισμένες

    αλάτι

    πιπέρι

    120 γρ. ελαιόλαδο

    1 λεμονί

    1 καρότο

    1 κρεμμύδι

    1 κουτ. σούπας

    μουστάρδα Dijon

    1 πακέτο μανιτάρια πορτομπέλο

    ¼ ματσάκι μαϊντανό

    180 γρ. αγγουράκι τουρσί

    1 κουτ. γλυκού κάπαρη

    Εκτέλεση:

    1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια
    2. Τα βάζουμε σε ενα ταψί, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και νερό
    3. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200-220ο C για 40 λεπτά
    4. Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε τις πατάτες
    5. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για περίπου 20 λεπτά
    6. Όση ώρα βράζουν οι πατάτες, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
    7. Κόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αγγουράκι τουρσί, το καρότο και τα μανιτάρια
    8. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό λαδί και σοτάρουμε τα μανιτάρια
    9. Αφού σβήσουμε το τηγάνι με τα μανιτάρια, βάζουμε τα καρότα μέσα στο τηγάνι και τα αφήνουμε και αυτά για λίγο
    10. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε λίγο  
    11. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά
    12. Αναμειγνύουμε καλά και η σαλάτα είναι έτοιμη
    13. Βγάζουμε και τα ψάρια από το φούρνο και σερβίρουμε.

    Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.