Μπακαλιαράκια φούρνου με σκορδαλιά

    Υλικά για τα ψάρια

    1,5 κιλά μπακαλιαράκια

    200γρ αλεύρι σίτου

    200γρ καλαμποκάλευρο


    Αλάτι

    Υλικά για το λαδολέμονο

    3 λεμόνια στημένα

    120γρ ελαιόλαδο

    Υλικά για την σκορδαλιά

    5 μεγάλες πατάτες

    5-6 σκελίδες σκόρδο

    100γρ ελαιόλαδο

    80 γρ. φρυγανιά τριμμένη

    80γρ  ξύδι

    150 γρ νερό

    Αλάτι

    Εκτέλεση:

    1. Πλένουμε τα ψάρια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε
    2. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τα ψάρια
    3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά

    Για το λαδολέμονο

    1. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό από τρία λεμόνια, ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά

    Για τη σκορδαλιά

    1. Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ, τις πατάμε να γίνουν πουρέ
    2. Βάζουμε στο μούλτι τα σκόρδα, το λάδι, το ξύδι, αλάτι και τα χτυπάμε καλά
    3. Τα αδειάζουμε μέσα στον πουρέ, προσθέτουμε το νερό και τη φρυγανιά
    4. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει ένας ελαφρύς πουρές και είναι έτοιμο

    Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική