Πασχαλινά αυγά

Αύριο Μ. Πέμπτη και σίγουρα θα βάψετε αυγά όπως κάνουμε κάθε χρόνο για το έθιμο του Πάσχα. Να πούμε λοιπόν μερικά μυστικά για να μην σας σπάνε τα αυγά όταν τα βράζετε για να τα βάψετε.

  1. Τα αυγά που θέλετε να βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Βγάλτε λοιπόν τα αυγά από το ψυγείο και αφήστε τα έξω για 4-5 ώρες
  3. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και μπόλικο αλάτι, το αλάτι θα τα βοηθήσει να μην σπάσουν
  4. Να προτιμήσετε τα αυγά που θα βάψετε να είναι άσπρα και όχι τα καφέ γιατί τα χρώματα στα άσπρα αυγά  βγαίνουν πολύ καλύτερα
  5. Μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας και με χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

  1. Αφού έχουμε βράση τα αυγά και έχουν κρυώσει αρκετά βάζουμε σε ένα μπολ 400γρ ζεστό νερό
  2. 4 κουταλιές της σούπας ξύδι άσπρο και τα ανακατεύουμε
  3. 35 σταγόνες χρώματος που επιθυμούμε και ανακατεύουμε καλά
  4. Βάζουμε 4 αυγά μαζί και τα αφήνουμε για 4 λεπτά
  5. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα χρώματα που θέλουμε να βάψουμε, κάνοντας διαφόρους συνδυασμούς

Δείτε και τα δικά μας   

ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση