Καλαμαράκια γεμιστά

    Υλικά

    1,5 κιλά καλαμάρια

    250 γρ. ρύζι νυχάκι

    ½ ματσάκι μαϊντανό

    ½ ματσάκι άνηθο

    1 πιπεριά Φλωρίνης

    1 κρεμμύδι

    1 λεμόνι

    200 ml ελαιόλαδο

    ½ κουταλάκι γλυκού κύμινο

    750 ml νερό

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια αφαιρούμε και το κόκαλο που έχουν μέσα
    2. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ετοιμάζουμε την γέμιση
    3. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
    4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί ελάχιστα
    5. Ψιλοκόβουμε τα μισά κεφάλια από τα καλαμάρια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα
    6. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε μαϊντανό και άνηθο επίσης ψιλοκόβουμε και την πιπεριά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα
    7. Σοτάρουμε λίγο και ρίχνουμε το ζωμό από το λεμόνι και το ρύζι αφού το έχουμε πρώτα πλύνει και σουρώσει
    8. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 250 γραμμάρια νερό
    9. Βράζουμε για λίγο και μετά γεμίζουμε τα καλαμάρια
    10. Τοποθετούμε τα καλαμάρια στην χύτρα ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό και βράζουμε για 5λεπτα από την στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα
    11. Μετά σβήνουμε και αφήνουμε την χύτρα επάνω στην εστία για άλλα 10 λεπτά
    12. Ανοίγουμε την χύτρα και το φαγητό μας είναι έτυμο, σερβίρουμε με λεμόνι

    Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική