- 19 Νοεμβρίου 2019
- 0 Μου Αρέσει
- 329 Προβολή
Υλικά
1,5 κιλά καλαμάρια
250 γρ. ρύζι νυχάκι
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
200 ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
750 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια αφαιρούμε και το κόκαλο που έχουν μέσα
- Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ετοιμάζουμε την γέμιση
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί ελάχιστα
- Ψιλοκόβουμε τα μισά κεφάλια από τα καλαμάρια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε μαϊντανό και άνηθο επίσης ψιλοκόβουμε και την πιπεριά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα
- Σοτάρουμε λίγο και ρίχνουμε το ζωμό από το λεμόνι και το ρύζι αφού το έχουμε πρώτα πλύνει και σουρώσει
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 250 γραμμάρια νερό
- Βράζουμε για λίγο και μετά γεμίζουμε τα καλαμάρια
- Τοποθετούμε τα καλαμάρια στην χύτρα ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό και βράζουμε για 5λεπτα από την στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα
- Μετά σβήνουμε και αφήνουμε την χύτρα επάνω στην εστία για άλλα 10 λεπτά
- Ανοίγουμε την χύτρα και το φαγητό μας είναι έτυμο, σερβίρουμε με λεμόνι
Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.