Σαρδέλες στο φούρνο και σαλάτα μπρόκολο

    Υλικά:

    1300 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες

    1 ντομάτα περίπου 200 γρ.

    1 μικρό κρεμμύδι


    ½ σκελίδα σκόρδο

    100 γρ. ελαιόλαδο

    ½ ματσάκι μαϊντανό

    1 κουτ. σούπας ρίγανη

    1 κουτ. γλυκού θυμάρι

    αλάτι

    πιπέρι

    1 λεμόνι

    λίγο νερό

    Υλικά για την σαλάτα:

    1500 γρ. μπρόκολο

    2 κουτ. σούπας αλάτι

    περίπου μισή κατσαρόλα νερό

    Εκτέλεση:

    1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες και της σουρώνουμε
    2. Τις αδειάζουμε σε ένα ταψί
    3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και την ντομάτα και τα ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια
    4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
    5. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 220ο C για 23 λεπτά.
    6. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση να βράσει
    7. Αφού πάρει βράση προσθέτουμε το αλάτι
    8. Πλένουμε και ετοιμάζουμε τα μπρόκολα
    9. Και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά
    10. Τα βγάζουμε σε ένα σκεύος και τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική