
- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 633 Προβολή

Υλικά για τα ψάρια
1,5 κιλά μπακαλιαράκια
200γρ αλεύρι σίτου
200γρ καλαμποκάλευρο
Αλάτι
Υλικά για το λαδολέμονο
3 λεμόνια στημένα
120γρ ελαιόλαδο
Υλικά για την σκορδαλιά
5 μεγάλες πατάτες
5-6 σκελίδες σκόρδο
100γρ ελαιόλαδο
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
80γρ ξύδι
150 γρ νερό
Αλάτι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα ψάρια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε
- Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τα ψάρια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά
Για το λαδολέμονο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό από τρία λεμόνια, ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά
Για τη σκορδαλιά
- Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ, τις πατάμε να γίνουν πουρέ
- Βάζουμε στο μούλτι τα σκόρδα, το λάδι, το ξύδι, αλάτι και τα χτυπάμε καλά
- Τα αδειάζουμε μέσα στον πουρέ, προσθέτουμε το νερό και τη φρυγανιά
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει ένας ελαφρύς πουρές και είναι έτοιμο
Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.