
- 25 Ιουλίου 2014
- 0 Μου Αρέσει
- 268 Προβολή

Υλικά
750γρ. μύδια με κέλυφος
500γρ. κυδώνια
700γρ. γαρίδες
500γρ. τριμμένη φέτα
500γρ. ντοματάκι αποφλοιωμένο, πολτοποιημένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100ml. λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας γεμάτη καλά μουστάρδα
200ml. ελαιόλαδο παρθένο
Εκτέλεση
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα θαλασσινά μας και τα στραγγίζουμε
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το λάδι να σοταριστούν
3. Προσθέτουμε τα θαλασσινά, τα σοτάρουμε και αυτά μαζί και τα σβήνουμε με το κρασί, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα,(όσα όστρακα δεν ανοίγουν τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα)
4. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι πιπέρι, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου
5. Συνεχίζοντας ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά χωρίς το καπάκι.
6. Όταν το φαγητό μας έχει χυλώσει τότε είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε
Καλή επιτυχία
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.