- 4 Απριλίου 2017
- 0 Μου Αρέσει
- 277 Προβολή
Υλικά
1 Κιλό μπακαλιάρο παστό
Αρκετό νερό για το ξαρμύρισμα
Αλεύρι λίγο
Λάδι για το τηγάνι
Υλικά για το κουρκούτι
500γρ. αλεύρι
500γρ. νερό
330ml. μπύρα
1 πρέζα αλάτι
2 πρέζες ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια,
- ξεπλένουμε τα κομμάτια από το αλάτι και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό από την προηγούμενη μέρα
- Αλλάζουμε αρκετές φορές το νερό κατά την διάρκεια του ξαρμυρίσματος.
- Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε καλά τον μπακαλιάρο και τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τα κομμάτια στο αλεύρι και μετά στο χυλό,
- αφήνουμε τον περίσσιο χυλό να τρέξει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές
- Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε με σκορδαλιά και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Εκτέλεση για το κουρκούτι
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός τα υγρά
- Ανακατεύουμε λίγο και μετά βάζουμε την μπύρα και λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε καλά
- Αφήνουμε το μίγμα για 1 ώρα να φουσκώσει και είναι έτυμο για να βουτάμε τον μπακαλιάρο μας
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.