Μπακαλιάρος σκορδαλιά με τραγανό κουρκούτι

    Υλικά

    1 Κιλό μπακαλιάρο παστό

    Αρκετό νερό για το ξαρμύρισμα

    Αλεύρι λίγο

    Λάδι για το τηγάνι

    Υλικά για το κουρκούτι 

    500γρ. αλεύρι

    500γρ. νερό

    330ml. μπύρα 

    1 πρέζα αλάτι

    2 πρέζες ζάχαρη

    2 φακελάκια ξερή μαγιά

    Εκτέλεση

    1. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια,
    2.  ξεπλένουμε τα κομμάτια από το αλάτι και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό από την προηγούμενη μέρα
    3. Αλλάζουμε αρκετές φορές το νερό κατά την διάρκεια του ξαρμυρίσματος.
    4. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε καλά τον μπακαλιάρο και τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
    5. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τα κομμάτια στο αλεύρι και μετά στο χυλό,
    6.  αφήνουμε τον περίσσιο χυλό να τρέξει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές
    7. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε με σκορδαλιά και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

    Εκτέλεση για το κουρκούτι

    1. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός τα υγρά
    2. Ανακατεύουμε λίγο και μετά βάζουμε την μπύρα και λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε καλά
    3. Αφήνουμε το μίγμα για 1 ώρα να φουσκώσει και είναι έτυμο για να βουτάμε τον μπακαλιάρο μας 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική