Ψωμί

    Υλικά:

    600 γρ. αλεύρι σικάλεως
    600 γρ. αλεύρι κίτρινο πετρόμυλου


    750 ml. Νερό
    1 κουτ. σούπας ξύδι
    60 γρ. μαγιά νωπή
    2 κουτ. γλ. αλάτι

    Εκτέλεση:

    1. Βάζουμε στο λεκανάκι του μίξερ την μάγια με το νερό να λιώσουν
    2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύδι
    3. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι
    4. Το βγάζουμε από το μίξερ πάνω στον πάγκο και το ζυμώνουμε με τα χεριά λίγο για να του δώσουμε στρογγυλό σχήμα
    5. Το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
    6. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 με 35 λεπτά
    7. Έπειτα το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 55 λεπτά
    8. Το βγάζουμε από το φούρνο και το ψωμί μας είναι έτοιμο

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.