
- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 246 Προβολή

Υλικά:
600 γρ. αλεύρι σικάλεως
600 γρ. αλεύρι κίτρινο πετρόμυλου
750 ml. Νερό
1 κουτ. σούπας ξύδι
60 γρ. μαγιά νωπή
2 κουτ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στο λεκανάκι του μίξερ την μάγια με το νερό να λιώσουν
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύδι
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι
- Το βγάζουμε από το μίξερ πάνω στον πάγκο και το ζυμώνουμε με τα χεριά λίγο για να του δώσουμε στρογγυλό σχήμα
- Το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
- Το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 με 35 λεπτά
- Έπειτα το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 55 λεπτά
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το ψωμί μας είναι έτοιμο
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.