
- 11 Μαρτίου 2016
- 0 Μου Αρέσει
- 262 Προβολή

Υλικά
750 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι γλυκό λευκό κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Λίγο σουσάμι άσπρο και μαύρο
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που κάνουμε και το απλό ψωμί και ζυμώνουμε πολύ καλά.
2. Αν έχουμε αρτοπαρασκευαστή, τα ρίχνουμε μέσα όπως κάνουμε συνήθως και το αφήνουμε να ζυμώσει.
3. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί με λαδόκολλα, πιέζουμε να ισιώσει και να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
4. Κάνουμε μικρά βαθουλώματα με την άκρη ενός στρογγυλού αντικειμένου ή του δακτύλου μας και αφήνουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς μισή ώρα λίγο να δέσει και να φουσκώσει (δε θέλει πολύ φούσκωμα)
5. Μετά, βρέχουμε με λίγο νερό ή λάδι για να πασπαλίσουμε με το σουσάμι, και ψήνουμε στους 175, για 30 λεπτά περίπου (το ψήσιμο εξαρτάται απ ‘τον κάθε φούρνο).
Λίγα μυστικά
Αν δεν έχετε χρόνο να περιμένετε ούτε 30 λεπτά για να φουσκώσει λίγο, βάλτε το κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο για να το ψήσετε. Το έχω κάνει κι έτσι, μια χαρά μου βγήκε!
agioritikovima.gr/
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.