ΖΥΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑΣ

    ΥΛΙΚΑ

    100 γρ. Ζάχαρη άχνη
    200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία ψυγείου
    2 Αυγά

    300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    1 πρέζα αλάτι

    1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

    150-200 γρ. μαρμελάδα

    Εκτέλεση

    1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, εκτός της μαρμελάδας και τα ανακατεύουμε με το φτερό έτσι ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι.
    2. Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα  στο ψυγείο να ξεκουραστεί και σε ένα τετράγωνο τσέρκι 25Χ25 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1 εκ.
    3.  Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα  και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα.
    4.  Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από τη μαρμελάδα και περιφερειακά. Ψήνουμε στους 160οC για 1 ώρα περίπου.
    5. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.