
- 20 Ιανουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 221 Προβολή

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία ψυγείου
2 Αυγά
300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150-200 γρ. μαρμελάδα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, εκτός της μαρμελάδας και τα ανακατεύουμε με το φτερό έτσι ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί και σε ένα τετράγωνο τσέρκι 25Χ25 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1 εκ.
- Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα.
- Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από τη μαρμελάδα και περιφερειακά. Ψήνουμε στους 160οC για 1 ώρα περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.