Ζύμη Κουρού

    Υλικά

    500γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις

    50γρ. μαργαρίνη

    220γρ. γάλα φρέσκο

    40γρ.  μαγιά νωπή

    1 κουταλάκι μπέκιν

    1 κουταλάκι  αλάτι

    2 κουταλάκια  ζάχαρη

    Εκτέλεση

    1.    Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.

    2.    Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέκιν.

    3.    Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1ωρα

    4.    Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε φύλλο

    5.    Βάζουμε λίγη γέμιση της αρέσκειας μας  και τα κλείνουμε πιέζοντας τα άκρα με τα δάχτυλα.

    6.    Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά.

    7.    Με τη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, κτλ.  

    Καλή επιτυχία   

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.