Λαγάνα

Λαγάνα

    ΥΛΙΚΑ

    300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    300 gr αλεύρι πετρόμυλου κίτρινο

    400 gr νερό

    2 φακελάκια μαγιά 15-16 gr

    2κ/σ ζάχαρη κρυσταλλική

    1 κουταλάκι αλάτι

    1 λαδόκολλα

    Ζαχαρόνερο

    1  σουσάμι για πασπάλισμα

    Εκτέλεση συνταγής

    1. Σε μια μπασίνα ή στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά
    2. Έκτος το σουσάμι και το ζαχαρόνερο
    3. Ζυμώνουμε καλά και βγάζουμε το ζυμάρι στον πάγκο για να το δουλέψουμε λίγο ακόμα
    4. Σε ένα ταψί βάζουμε την λαδόκολλα
    5. βάζουμε το ζυμάρι μέσα και το βάζουμε στο φούρνο ή σε ένα ζεστό σημείο να φουσκώσει η ζύμη μας
    6. το ανοίγουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και το πατάμε με τα δάκτυλα να κάνει τρύπες
    7. αλείφουμε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι
    8. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα καλό χρυσό χρώμα.
    9. Μόλις ψηθεί η λαγάνα την τοποθετούμαι ανάποδα πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει καλά και μετά την κόβουμε.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.