
- 16 Μαρτίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 419 Προβολή

ΥΛΙΚΑ
300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 gr αλεύρι πετρόμυλου κίτρινο
400 gr νερό
2 φακελάκια μαγιά 15-16 gr
2κ/σ ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι αλάτι
1 λαδόκολλα
Ζαχαρόνερο
1 σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μπασίνα ή στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά
- Έκτος το σουσάμι και το ζαχαρόνερο
- Ζυμώνουμε καλά και βγάζουμε το ζυμάρι στον πάγκο για να το δουλέψουμε λίγο ακόμα
- Σε ένα ταψί βάζουμε την λαδόκολλα
- βάζουμε το ζυμάρι μέσα και το βάζουμε στο φούρνο ή σε ένα ζεστό σημείο να φουσκώσει η ζύμη μας
- το ανοίγουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και το πατάμε με τα δάκτυλα να κάνει τρύπες
- αλείφουμε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα καλό χρυσό χρώμα.
- Μόλις ψηθεί η λαγάνα την τοποθετούμαι ανάποδα πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει καλά και μετά την κόβουμε.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.