Σαραγλί
Υλικά για τη γέμιση 160γρ. φρυγανιά τριμμένη 350γρ. καρύδι τριμμένο 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα 1 βανίλια Επίσης θα χρειαστούμε Φύλο κρούστας ή Βηρυτού 1κιλο Βούτυρο
Κέικ Σοκολάτας
Είναι εύκολο να παρασκευαστεί και θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της σοκολάτας. Δείτε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες. Υλικά: 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη 70 γρ
Ψωμί χωριάτικο
Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 700 ml νερό 1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι 25 γρ νωπή μαγιά Εκτέλεση: Βάζουμε το αλεύρι στο καζανάκι του μίξερ ή
Στρούντελ μήλου με φουντούκια
Υλικά: 800 γρ. φύλλο σφολιάτας 6 μεγάλα μήλα 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη 170 γρ. φουντούκι τριμμένο Κανέλα Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα Τα τρίβουμε
Γιαννιώτικο Κανταΐφι
Υλικά: 450 γρ. φύλλο Βηρυτού 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 250 γρ. βούτυρο αγελάδος 250 γρ. μαργαρίνη 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη 400 γρ. καρύδι τριμμένο 1
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σφολιάτα
Υλικά: 650 γρ. σφολιάτα 200 γρ. σταφίδες ξανθιές 250 γρ. καρύδια 1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα (4γρ.) 250 γρ. ζάχαρη ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο 1
Κέικ με ελαιόλαδο και φρούτα
Υλικά 200 ml ελαιόλαδο 100γρ φρέσκο βούτυρο 250γρ. ζάχαρη άχνη 30γρ. μπέικιν πάουντερ 5 τεμ αυγά 2 τεμ βανίλιες 150γρ. κύβους από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Τούρτα Λευκή με Φράουλες
Υλικά: 225 γρ. μπισκότα πτι μπερ 400 ml. κρεμά γάλακτος 600 ml. γάλα 200 γρ. βούτυρο 100 γρ. φουντούκια 170 γρ. έτοιμη κρέμα πατισερί 500
Ψωμί
Υλικά: 600 γρ. αλεύρι σικάλεως 600 γρ. αλεύρι κίτρινο πετρόμυλου 750 ml. Νερό 1 κουτ. σούπας ξύδι 60 γρ. μαγιά νωπή 2 κουτ. γλ. αλάτι
Μούς σοκολάτας με φράουλες
Υλικά: 400 ml. κρέμα γάλακτος 250 γρ. κουβερτούρα 200 ml. κρέμα γάλακτος 300 γρ. φράουλες 60 ml. νερό 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Βάζουμε