Τάρτα μήλου

    Υλικά

    4 Μήλα

    100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

    1 σφηνάκι λικέρ

    1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

    Υλικά ζύμης

    350γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    100γρ. Ζάχαρη άχνη

    170γρ. μαργαρίνη

    Λίγο αλάτι

    1 κουτ. του γλυκού μπέικιν

    1 αυγό

    Εκτέλεση για τη ζύμη

    1.    Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε να γίνει ένα ζυμαράκι μαλακό.

    2.    Βάζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο για να ξεκουραστεί και να πλάθετε εύκολα.

    Εκτέλεση για γέμιση

    1.    Καθαρίζουμε τα δυο μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια

    2.    Προσθέτουμε το λικέρ και την ζάχαρη, βράζουμε για 2-3 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός

    3.    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και είναι έτοιμο .

    Εκτέλεση

    1.    Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το ψυγείο και στρώνουμε μια στρώση στο κάτω μέρος του ταψιού μας

    2.    Για στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών

    3.    Ανεβάζουμε τη ζύμη και στα τοιχώματα του ταψιού

    4.    Τρυπάμε με ένα πιρούνι και βάζουμε μέσα την γέμιση που έχουμε με τα μήλα

    5.    Καθαρίζουμε και τα άλλα μήλα τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε και αυτά επάνω στην ζύμη της τάρτας.

    6.    Ψήνουμε για 50 λεπτά σε φούρνο στους 170/180 βαθμούς κελσίου.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο.

    Καλή επιτυχία

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική