
- 14 Δεκεμβρίου 2015
- 0 Μου Αρέσει

Υλικά
180 γρ. σπορέλαιο
220 γρ. ζάχαρη
4 τεμ. Αυγά
20 γρ. μπέικιν πάουντερ ή ένα φακελάκι
1 βανιλίνι
½ ξύσμα πορτοκαλιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. φρέσκο γάλα
180 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
500 γρ. φύλλο κρούστας
Υλικά για σιρόπι
900 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
750 ml χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκανίτσα – μπασίνα , αναμειγνύουμε την ζάχαρη με τα αυγά χτυπώντας καλά με ένα σύρμα (αυγοδάρτη )
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί εκτός το φύλλο κρούστας
- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και αφαιρούμε αν υπάρχει μέσα κάποια ζελατίνα που να διαχωρίζει τα φύλλα
- Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και κόβουμε σε λωρίδες πάχους ενός δακτύλου
- Αφρατεύουμε με τα χεριά μας τα κομμένα φύλλα και τα ρίχνουμε όλα μέσα στο μείγμα
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα
- Αδειάζουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 20×34
- Αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί αδειάζουμε σε ένα οποιοδήποτε ταψί το οποίο το έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς κελσίου για 20-25 λεπτά.
- Στο χρόνο που ψήνεται το γλυκό μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα στην οποία βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας τα αφήνουμε να πάρουν βράση
- Από την στιγμή του βρασμού το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά
- Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιάζουμε το γλυκό μας που βγάλαμε από τον φούρνο.
Για περισσότερες λεπτομέρειες ακολουθεί βίντεο
Καλή επιτυχία.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.