Ντόνατς

    Υλικά

    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    1, 2/3 κούπας γάλα

    2/3 κούπας νερό

    2 φακελάκια ξηρή μαγιά

    ½ κουταλάκι  αλάτι

    1 αβγό

    1/3 κούπας ζάχαρη

    1/3 κούπας βούτυρο

    Εκτέλεση

    1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
    2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
    3. Την αφήνουμε 30′ να διπλασιαστεί. Κόβουμε μπαλάκια και φτιάχνουμε κορδόνια, τα ενώνουμε και σχηματίζεται ο λουκουμάς. Επίσης μπορούμε πιο καλά το μπαλάκι να μην το κάνουμε κορδόνι, αλλά να του ανοίξουμε μια τρύπα στη μέση και να του δώσουμε το σχήμα του λουκουμά τραβώντας κυκλικά.
    4. Τηγανίζεται σε αρκετό καυτό λάδι να πάρει χρυσό χρώμα.
    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική