
- 20 Ιουνίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 205 Προβολή

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1, 2/3 κούπας γάλα
2/3 κούπας νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι αλάτι
1 αβγό
1/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας βούτυρο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
- Την αφήνουμε 30′ να διπλασιαστεί. Κόβουμε μπαλάκια και φτιάχνουμε κορδόνια, τα ενώνουμε και σχηματίζεται ο λουκουμάς. Επίσης μπορούμε πιο καλά το μπαλάκι να μην το κάνουμε κορδόνι, αλλά να του ανοίξουμε μια τρύπα στη μέση και να του δώσουμε το σχήμα του λουκουμά τραβώντας κυκλικά.
- Τηγανίζεται σε αρκετό καυτό λάδι να πάρει χρυσό χρώμα.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.