- 28 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 499 Προβολή
Υλικά για την ζύμη
500γρ. Νερό από τις πατάτες
750γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. Νισεστέ
2 Κουταλιές σούπας ξύδι
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
25γρ. Μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξερή
Υλικά για την γέμιση
500γρ. Πατάτες βρασμένες
1 Κρεμμύδι ξερό
Αλάτι, Πιπέρι
Δυόσμο, Μαϊντανό, Άνηθο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ή στο κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το ελαιόλαδο και την μαγιά
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το νισεστέ, το αλάτι και τη ζάχαρη
- Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει 30-40 λεπτά
- Φτιάχνουμε την γέμιση σε μια λεκάνη βάζουμε τις πατάτες και τις πατάμε να γίνουν πουρές
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε ένα τηγάνι το σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο
- Τα προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας, ψιλοκόβουμε δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό και τα αναμειγνύουμε μαζί .
- Όταν φουσκώσει το ζυμάρι το κόβουμε σε κομματάκια, το ανοίγουμε, προσθέτουμε γέμιση, τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι
- Αφού ολοκληρώσουμε βάζουμε λάδι για τηγάνισμα και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμα
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.