- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 975 Προβολή
Υλικά:
650 γρ. σφολιάτα
200 γρ. σταφίδες ξανθιές
250 γρ. καρύδια
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα (4γρ.)
250 γρ. ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τρίβουμε το κολοκύθι
- Καθαρίζουμε και σπάμε σε μικρά κομμάτια τα καρύδια
- Ανοίγουμε την σφολιάτα και την στρώνουμε σε ένα ταψί
- Τρυπάμε με το πιρούνι την σφολιάτα στρώνουμε το κολοκύθι, τις σταφίδες το καρύδι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τελευταία την ζάχαρη, από την ζάχαρη κρατάμε λίγο
- Στρώνουμε και το άλλο φύλλο τις σφολιάτας από επάνω
- Ξανά τρυπάμε ελαφρά χωρίς να το σκίσουμε
- Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη που έχουμε κρατήσει
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά και για αλλά 20 λεπτά στους 160ο C
- Ξεφουρνίζουμε περιμένουμε 5 λεπτά και κόβουμε σε 16 τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.