Μυδοπίλαφο

    Υλικά

    100ml. Ελαιόλαδο

    2 Κρεμμύδια ξερά

    250γρ. Μύδια ψίχα

    300γρ. Μύδια με κέλυφος

    350γρ. Ρύζι  μπονέτ (κίτρινο)

    3 Πιπεριές πράσινες

    3 Πιπεριές κόκκινες

    ½  Ματσάκι μαϊντανό

    ½ Ματσάκι άνηθο

    ½ Ματσάκι δυόσμο

    700ml. Νερό

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια με το κέλυφος καλά
    2. καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι
    3. πλένουμε τις πιπεριές και αφέρουμε το κοτσάνι τους, τις κόβουμε και αυτές σε λεπτές φέτες (ζουλιέν) και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
    4. σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές.
    5. πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε καλά, το  ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για ένα με δύο λεπτά ακόμα
    6. προσθέτουμε τα μύδια (ψίχα), νερό, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι το νερό να απορροφηθεί και το ρύζι να έχει φουσκώσει
    7. πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά και 5-6 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε ακόμα λίγο
    8. όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα και μετά μπορούμε να το σερβίρουμε.
    9. γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι

    Καλή επιτυχία 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική