- 22 Μαΐου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 72 Προβολή
Υλικά
100ml. Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ξερά
250γρ. Μύδια ψίχα
300γρ. Μύδια με κέλυφος
350γρ. Ρύζι μπονέτ (κίτρινο)
3 Πιπεριές πράσινες
3 Πιπεριές κόκκινες
½ Ματσάκι μαϊντανό
½ Ματσάκι άνηθο
½ Ματσάκι δυόσμο
700ml. Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια με το κέλυφος καλά
- καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι
- πλένουμε τις πιπεριές και αφέρουμε το κοτσάνι τους, τις κόβουμε και αυτές σε λεπτές φέτες (ζουλιέν) και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
- σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές.
- πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε καλά, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για ένα με δύο λεπτά ακόμα
- προσθέτουμε τα μύδια (ψίχα), νερό, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι το νερό να απορροφηθεί και το ρύζι να έχει φουσκώσει
- πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά και 5-6 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε ακόμα λίγο
- όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα και μετά μπορούμε να το σερβίρουμε.
- γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι
Καλή επιτυχία
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.