Μακαρόνια με κιμά

    Υλικά για μακαρόνια:

    3 λίτρα νερό

    500 γρ. μακαρόνια

    1 ½ κουτ. σούπας αλάτι

    80 γρ. βούτυρο

    Υλικά για κιμά:

    500 γρ. κιμά μόσχου

    300 γρ. ντομάτα τριμμένη

    60 γρ. ελαιόλαδο

    1 κρεμμύδι

    1 σκελίδα σκόρδο

    1 κουτ. γλυκού αλάτι

    ½ κουτ. γλυκού πιπέρι

    ¼ κουτ. γλυκού κανέλα

    1 δάφνη

    2-3 καρφάκια γαρύφαλλο

    ½ κουτ. γλυκού ρίγανη

    ½ κουτ. γλυκού θυμάρι

    250 ml. νερό

    Εκτέλεση:

    1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το αλάτι
    2. Αφού πάρει βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε 8-10 λεπτά να βράσουν
    3. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε

    Για τον κιμά:

    1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρά
    2. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει σπυρωτός
    3. Σβήνουμε με την ντομάτα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
    4. Τέλος προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά να βράσει

    Το φαγητό μας είναι έτοιμο

    Για περισσότερες λεπτομερείς δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική