
- 11 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 235 Προβολή

Αυτό το ελαφρύ Ιταλικό γλυκό φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.
Το τυρί µασκαρπόνε είναι η εναλλακτική λύση της κρέµας ζαχαροπλαστικής.
4 Μερίδες
Υλικά
200 γραµ κέικ μαδέρας, κοµµένο
σε µπουκιές
7 κ. σούπας γλυκό τσέρι
8 µπισκότα αµαρέτι, σπασµένα
50 γραµ ζάχαρη ψιλή
10 φρέσκα σύκα, στα τέσσερα κομένα
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη και λίγη ακόµη για
πασπάλισµα
250 γραµ τυρί µασκαρπόνε
λίγο γάλα [προερετικά]
Εκτέλαση
1) Βάλτε σε ένα µπολ το κέικ Μαδέρας και ρίξτε από
πάνω 5 κουταλιές σούπας τσέρι. Αφήστε το στην
άκρη. Μοιράστε τα δύο τρίτα από τα σπασµένα
µπισκότα σε 4 κολονάτα ποτήρια. Ρίξτε από πάνω το
κέικ και αφήστε το στηv άκρη.
2) Σε ένα κατσαρόλι, ζεστάνετε σε µέτρια φωτιά τη
ζάχαρη και 150 ml νερό, ανακατεύοντας µέχρι να
διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το µείγµα να φτάσει στο
σηµείο Βρασµού και στη συνέχεια βράστε για 4′ – 5′.
Βάλτε στην άκρη 8 από τα τέταρτα των σύκων και
προσθέστε τα υπόλοιπα στο κατσαρόλι
3) Όταν τα σύκα και το σιρόπι κρυώσουν, µοιράστε
στα ποτήρια. Χτυπήστε την άxνn µε το τυρί και
προσθέστε το υπόλοιπο τσέρι. Αν το µείγµα είναι
πολύ σφιχτό, αραιώστε µε λίγο γάλα. Βάλτε µε το
κουτάλι το µείγµα πάνω στα σύκα και παγώστε το για
30′.
4 Διακοσμήστε µε τα υπόλοιπα τέταρτα των σύκων
και τα µπισκότα αμαρέτι. Πασπαλίστε µε ζάχαρη
άχvn πριν σερβίρετε.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.