Εκμέκ κανταΐφι με κολοκύθα γλυκιά

    Υλικά

    500γρ.φύλο κανταΐφι

    200γρ. καρύδι τριμμένο

    1½ κουταλάκι κανέλλα σκόνη

    350γρ κολοκύθα κίτρινη τριμμένη

    100γρ. ζάχαρη

    250γρ. βούτυρο

    1 λεμόνι

    1 σακουλάκι κρέμα πατισερί εμπορίου

    600ml. γάλα φρέσκο

    250ml.κρέμα γάλακτος

    Για το σιρόπι

    800ml.νερό

     1 κιλό ζάχαρη

    ½ λεμόνι φρέσκο

    Εκτέλεση

    1.  Πρώτα  θα κόψουμε το κανταΐφι σε 3 κομμάτια και θα ξάνουμε να ανοίξει καλά

    2.  Θα βουτυρώσουμε ένα ταψί διαστάσεων 35Χ24 εκατοστά και θα τοποθετήσουμε μέσα το κανταΐφι

    3.  Θα ρίξουμε το μισό καρύδι, θα συνεχίσουμε και με το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω και θα το πιέσουμε πολύ καλά, θα προσθέσουμε και το βούτυρο

    4.  Θα βάλουμε το ταψί στον φούρνο και θα το ψήσουμε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου     

    5.  Σε μια κατσαρόλα θα βάλουμε την ζάχαρη με το νερό και το μισό λεμόνι, από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, θα το αφήσουμε να βράσει για 8 λεπτά

    6.  Σε ένα άλλο κατσαρολάκι θα βάλουμε το τριμμένο κολοκύθι μαζί με τα 100γρ ζάχαρη και θα το βράσουμε για 10-12 λεπτά προσθέτοντας 150ml νερό.

    7.  Όταν ψηθεί το κανταΐφι θα το σιροπιάσουμε με ζεστό σιρόπι και ζεστό κανταΐφι

    8.  Θα το αφήσουμε να σιροπιαστεί για 20 λεπτά και θα βάλουμε από πάνω το κολοκύθι που βράσαμε,  θα το στρώσουμε καλά

    9.     Προσθέτουμε το υπόλοιπο καρύδι την κανέλλα και την κρέμα πατισερί

    10. Την κρέμα την φτιάχνουμε ανάλογα με της οδηγίες που γράφει το σακουλάκι με την διαφορά ότι προσθέτουμε 250ml. κρέμα γάλακτος

    11. Γαρνίρουμε από πάνω με την κρέμα και είναι έτοιμο

    Για περισσότερα δείτε το βίντεο

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική