Ασουρές

    Υλικά

    250γρ. Σιτάρι αποφλοιωμένο

    3  Λίτρα νερό

    ¼ Κουταλάκι  αλάτι

    2   Κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό

    4     Κουταλιές σούπας ζάχαρη

    100 ml. πετιμέζι (προαιρετικός)

    Καρύδι τριμμένο

    Καρύδα  τριμμένη

    Σταφίδες μαύρες

    Σταφίδες ξανθές

    Βερίκοκα ξέρα     ψιλοκομμένα

    Δαμάσκηνα ξέρα ψιλοκομμένα

    Εκτέλεση

    Βράζουμε το σιτάρι με το αλάτι. Προς το τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το πετιμέζι.

    Όταν πήξει σερβίρουμε σε μπολ, ρίχνουμε από πάνω

    το καρύδι την καρύδα τις σταφίδες και τα βερίκοκα.

    Αν θέλουμε τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα άλλα το αποτέλεσμα δεν είναι αισθητικά καλό. Είναι τονωτικό και εύπεπτο για μέρες

    αυστηρής νηστείας    

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική