Παστίτσιο

    Παστίτσιο

    Υλικά

    500γρ. μακαρόνι νούμερο 2

    300γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη


    Για τον κιμά

    700γρ κιμά μόσχου

    100ml ελαιόλαδο

    250γρ ντομάτα τριμμένη

    1 μέτριο κρεμμύδι

    1 κουτ, γλυκού ρίγανη

    1 κουτ, γλυκού θυμάρι

    Αλάτι

    Πιπέρι

    ¼ κουτ. γλυκού  κανέλα τριμμένη

    Μοσχοκάρυδο λίγο

    Για την Μπεσαμέλ

    1,5 λίτρο γάλα

    8 ½ κουτ, σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσης

    200γρ φρέσκο βούτυρο

    Μοσχοκάρυδο

    3 αυγά

    Εκτέλεση

    1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να πάρουν βράση και ρίχνουμε τα μακαρόνια
    2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να σοταριστεί  μαζί με τον κιμά
    3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κιμά και τον αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά
    4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια τα αδειάζουμε σε ένα ταψί και αφού ετοιμαστεί ο κιμάς τον αδειάζουμε μέσα στα μακαρόνια
    5. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε
    6. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι
    7. Σοτάρουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνέχισα
    8. Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι μοσχοκάρυδο και τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνέχισα
    9. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από τα μακαρόνια με τον κιμά στρώνουμε και φουρνίζουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.