
- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 458 Προβολή

Παστίτσιο
Υλικά
500γρ. μακαρόνι νούμερο 2
300γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τον κιμά
700γρ κιμά μόσχου
100ml ελαιόλαδο
250γρ ντομάτα τριμμένη
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουτ, γλυκού ρίγανη
1 κουτ, γλυκού θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
¼ κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
Μοσχοκάρυδο λίγο
Για την Μπεσαμέλ
1,5 λίτρο γάλα
8 ½ κουτ, σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσης
200γρ φρέσκο βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
3 αυγά
Εκτέλεση
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να πάρουν βράση και ρίχνουμε τα μακαρόνια
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να σοταριστεί μαζί με τον κιμά
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κιμά και τον αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια τα αδειάζουμε σε ένα ταψί και αφού ετοιμαστεί ο κιμάς τον αδειάζουμε μέσα στα μακαρόνια
- Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι
- Σοτάρουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνέχισα
- Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι μοσχοκάρυδο και τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνέχισα
- Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από τα μακαρόνια με τον κιμά στρώνουμε και φουρνίζουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.