
- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 440 Προβολή

Υλικά:
300 γρ. μακαρόνια
200 γρ. μπέικον
3 τεμ. αυγά
80 γρ. παρμεζάνα
5 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
2 ½ λίτρα νερό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσει
- Κόβουμε το μπέικον σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα τηγάνι να σοταριστεί μαζί με το ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο βραστό νερό και τα βράζουμε όσο χρειάζεται
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα, βάζοντας σε ένα σκεύος δυο κρόκους αυγό και ένα ολόκληρο, τα χτυπάμε καλά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και λίγο νερό για να γίνει ρευστή σάλτσα
- Βάζουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με το μπέικον, ανακατεύουμε λίγο, σβήνουμε την εστία, τραβάμε το τηγάνι στην άκρη και προσθέτουμε τη σάλτσα
- Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε και ρίχνουμε πιπέρι
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.
“Αν θες να δεις ένα εντυπωσιακό βίντεο με μακαρόνια καρμπονάρα, αυτή η συνταγή έχει όλα όσα χρειάζεσαι. Μακαρόνια, μπέικον, αυγά, παρμεζάνα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και νερό – θα δεις πώς αυτά τα απλά υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρμονία. Μην το χάσεις!”
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.