Ταλιατέλες με ραντίκιο και κρέμα

    Υλικά για 4 άτομα :

    225 γρ. ξηρές Ταλιατέλες

    75-90 γρ. φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους

    25 γρ. βούτυρο

    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    1 σκελίδα σκόρδο

    1 κεφάλι ραντίκιο ψιλοκομμένο 115- 175 γρ. περίπου

    150 ml κρέμα γάλακτος

    50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα 

    Αλάτι

    Τριμμένο μαύρο πιπέρι

    Εκτέλεση :

    1. Βράζουμε τα μακαρόνια συμφώνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 
    2. Καθώς έχουμε βάλει το νερό για τα μακαρόνια να βράσει, βάζουμε το μπέικον σε μια μεσαία κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγαίνει το λίπος του και στην συνέχεια δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 5 λεπτά.
    3. Προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας.
    4. Προσθέτουμε το ραντίκιο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
    5. Ρίχνουμε την κρέμα και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
    6. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα και να αναμιχθούν τα υλικά.
    7. Δοκιμάζουμε την σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι άμα χρειαστεί.
    8. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε ένα ζεστό μπολ. Τα περιχύνουμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
    9. Σερβίρουμε αμέσως.

    Καλή επιτυχία. 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.