
- 16 Μαρτίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 216 Προβολή

Υλικά :
300 γρ φράουλες
100 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
Εκτέλεση :
Αφαιρείτε τα φυλλαράκια από τις φράουλες, τις πλένετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν, ενώ, στο μεταξύ, λιώνετε σε φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά την ζάχαρη με το ξύδι. Όταν η ζάχαρη αρχίζει να ξανθαίνει, ρίχνετε τις φράουλες και τις ανακατεύετε απαλά με ξύλινη κουτάλα. Βγάζετε τις φράουλες όταν η καραμέλα αρχίζει να σκουραίνει τις αραδιάζετε σε επιφάνεια, αλειμμένη με αμυγδαλέλαιο. Όταν κρυώσουν εντελώς μπορείτε να τις σερβίρετε.
Συμβουλή του thcook.gr : Διαλέξτε φράουλες μεγάλες, γερές και όχι πολύ ώριμες, για να μην διαλυθούν. Είναι μια πολύ όμορφη γαρνιτούρα για παγωτά.
Καλή επιτυχία.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.