Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι και αμύγδαλα φιλέ

    Υλικά

    200ml. Σπορέλαιο

    400γρ. Σιμιγδάλι

    500γρ. Ζάχαρη

    80γρ. Μέλι

    130γρ. Αμύγδαλα φιλέ

    15γρ. Κανέλλα

    1100ml. Νερό

    Εκτέλεση

    1.    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι να σοταριστούν καλά

    2.    αφού πάρει  χρώμα το σιμιγδάλι  προσθέτουμε τα αμύγδαλα να πάρουν  και αυτά  ελάχιστο χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια

    3.    κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό την κανέλλα και το  μέλι και ανακατέβουμε συνεχώς 

    4.    το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά και να είναι δεμένο καλά

    5.    το αδειάζουμε σε ταψί και αφού κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το γαρνίρουμε με μέλι και αμύγδαλο φιλέ  

    καλή επιτυχία 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική