- 30 Δεκεμβρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 96 Προβολή
Υλικά
480γρ. Ζάχαρη άχνη
250γρ. Αλεύρι μαλακό
120γρ. Καρύδι τριμμένο
200γρ. Φουντούκι τριμμένο
470γρ. Ασπράδια αυγού
90γρ. Κροκάδια
4 κουτ. γλυκού μπέικιν
520γρ. Βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα η σε ένα μπόλ εκτός το βούτυρο
2. Αναμιγνύουμε πολύ καλά τα υλικά που έχουμε βάλει στο μπόλ μας και στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά μαζί, να γίνει μια ερέα και ρευστή ζύμη
3. Αδειάζουμε σε ταψί 30’ εκατοστών διάμετρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170’ βαθμούς κελσίου για 30’ λεπτά
4. Μετά κατεβάζουμε τον φούρνο στους 160’ βαθμούς κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30’ λεπτά
5. Το βλέπουμε τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα και αν δεν κολλήσει πάνω της τίποτα τότε είναι έτοιμο και το βγάζουμε από τον φούρνο
6. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας
7. 250γρ.κουβερτούρα 280ml.γάλα φρέσκο
8. Ζεσταίνουμε το γάλα λίγο πριν το βρασμό και ρίχνουμε την σοκολάτα που έχουμε κομματιάσει μέσα στο γάλα
9. Αναμιγνύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το γλυκό μας από πάνω
10. Το στρώνουμε λίγο και είναι έτοιμο
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.