- 9 Απριλίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 149 Προβολή
Υλικά :
500 γρ. σιτάρι
250 γρ. καρύδια
150 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. σταφίδες
5 γρ. κανέλα
150 γρ. αλεύρι καβουρδισμένο
50 γρ. σουσάμι
150 γρ. ζάχαρη καστανή
250 γρ. σύκα
Ρόδι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση :
- Καθαρίζουμε το σιτάρι και το πλένουμε, το βάζουμε να πάρει μια βράση και το ξαφρίζουμε αρκετά.
- Αλλάζουμε το νερό με ζεστό και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 1½ μισή ώρα σε κατσαρόλα.
- Eνώ σε χύτρα σε χαμηλή φωτιά περίπου 25-30 λεπτά από την στιγμή που σηκωθεί η βαλβίδα μέχρι να βράσει το σιτάρι.
- Στην συνέχεια βάζουμε τις σταφίδες, τα σύκα, τα μισά καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια και την καστανή ζάχαρη, συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη αχνή, κανέλα, σουσάμι τα καρύδια αλεσμένα και το αλεύρι αφού το έχουμε καβουρδίσει πρώτα σε ένα τηγάνι, (μέχρι να πάρει χρώμα και μετά το αφήνουμε να κρυώσει λίγο το περνάμε από κόσκινο για να μην έχει σβόλους ). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα έχουμε για το σερβίρισμα.
- Με μια βαθιά κουτάλα βάζουμε τη Βαρβάρα σε μπολ και από πάνω βάζουμε το ρόδι το μίγμα με την κανέλλα το αλεύρι κ,τ,λ,π και σερβίρουμε.
- Καλή επιτυχία.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.