Τούρτα σοκολάτα με μασκαρπόνε και βύσσινο

    Υλικά:

    400 γρ. παντεσπάνι

    400 ml. σιρόπι

    250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

    300 γρ. μαρμελάδα βύσσινο

    120 γρ. ζάχαρη άχνη

    600 γρ. κρέμα γάλακτος

    20 γρ. κακάο σκόνη

    2 βανιλίνες

    Υλικά για σιρόπι:

    200 γρ. ζάχαρη

    200 ml. νερό

    1 κουταλάκι γλυκού κακάο

    1 σφηνάκι λικέρ

    Υλικά για γκανάζ:

    220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

    200 γρ. κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση

    1.   Ξεκινώντας θα βάλουμε πρώτα την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά και θα προσθέσουμε την κουβερτούρα

    2.   Μέχρι να ζεσταθεί η κρέμα θα χτυπήσουμε την υπόλοιπη κρέμα με την ζάχαρη άχνη και τις δυο βανιλίνες να γίνει σαντιγί

    3.   Σε ένα δίσκο βάζουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε καλά

    4.   Πασπαλίζουμε τα παντεσπάνια μας και με την μαρμελάδα βύσσινο που έχουμε απλώνοντας καλά σε όλο το παντεσπάνι  

    5.   Φτιάχνουμε την κρέμα που θα γεμίσουμε την βάση της τούρτας ανακατεύοντας την σαντιγί μαζί με το τυρί μασκαρπόνε καλά, γεμίζουμε με την κρέμα που έχουμε

    6.   Ρίχνουμε μια κουταλιά κακάο σε κάθε στρώση κρέμας

    7.   Το ίδιο πράγμα θα κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα παντεσπάνια  η κρέμα και η μαρμελάδα

    8.   Στο τέλος θα αλείψουμε με την κουβερτούρα και θα στρώσουμε καλά με την κουτάλα μας και με ένα μαχαίρι

    9.   Θα βάλουμε και τους κόμπους σαντιγί και είναι έτοιμη

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο  

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.