Πατάτες γιαχνί

    Υλικά

    6 μεγάλες πατάτες

    1 μεγάλο κρεμμύδι

    250 γρ ντοματάκι αποφλοιωμένο

    200 ml ελαιόλαδο 

    1 μεγάλο καρότο

    ½ ματσάκι μαϊντανό

    250-300 ml νερό

    Αλάτι, πιπέρι

    Μοσχοκάρυδο

    Δυόσμο

    Ελάχιστο γαρίφαλο τριμμένο

    Εκτέλεση

    1. Καθαρίζουμε τις πατάτες το καρότο και το κρεμμύδι
    2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στη χύτρα με το ελαιόλαδο να σοταριστούν λίγο
    3. Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα τα σοτάρουμε και αυτά μαζί
    4. Ψιλοκόβουμε το ντοματάκι τα ρίχνουμε και αυτό μέσα στην χύτρα
    5. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, δυόσμο, γαρίφαλο, νερό
    6. Κλίνουμε την χύτρα και από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα θα κρατήσουμε 5 λεπτά και θα κλίσουμε την εστία
    7. Θα αφήσουμε για άλλα 10 λεπτά επάνω στο μάτι και το φαγητό είναι έτυμο

    Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.