- 4 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 238 Προβολή
Γίνονται ’30 κουλουράκια
χρόνος προετοιμασίαο: 30′ λεπτα
χρονος ψησίματος: 20′ λεπτα
ΥΛΙΚΑ:
800 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ,1/2 κουταλακι σόδα
2 κουταλακια κανέλα
3/4 κουταλάκι γαρίφαλο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι κακάο
1/2 κουπας εκλεκτό ελαιολαδο ή σπορέλαιο
600 γρ πετιμέζι
2 κουταλίές κονιάκ
2 κουταλιές; χυμό πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη ζυμώματος κοσκινίστε το αλεύρι με τη
σόδα, το αλάτι και τα μυρωδικά. Κάνετε μια λακκούβα
στη μέση. Χτυπήστε 20 δευτερόλεπτα στο μπλέντερ τα
υπόλοιπα υλικά και ρίξτε τα μέσα στο αλεύρι
2) Ζυμώστε παίρνοντας το αλεύρι λίγο λίγο από
τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη μαλακιά και εύπλα-
στη. Χωρίστε τη ζύμη σε 30 κομματάκια. Πλάστε με αυτά χοντρά
κορδόνια μήκους 15 εκ. κοι κλείστε τα σε σχήμα Ο. Αρα-
διάστε τα σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στρωμένο επάνω
σε λαμαρίνα. Ψήστε τα μουστοκούλουρα στους 180
βαθμούς Κελσίου για 20′ λεπτά περίπου. Φυλάξτε τα σε κουτί
μπισκότων.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.