Μελόπιτα με ανθότυρο

    Υλικά :

    250 γρ. μέλι

    300 γρ. φύλο κρούστας

    300 γρ. ανθότυρο

    15 γρ. κανέλα

    50 γρ. σουσάμι

    100 γρ. βούτυρο

    150 γρ. σπορέλαιο

    Εκτέλεση :

    Κόβουμε το ανθότυρο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια μετά κόβουμε το φύλο σε 3 λωρίδες. Τυλίγουμε τα κομμάτια του τυριού ένα ένα σε δυο φύλα μαζί και στο τέλος αλείφουμε την άκρη του φύλου με λίγο νερό για να κολλήσουν και να κλείσει το τύλιγμα. Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι, αφού ζεσταθεί  τοποθετούμε μέσα τα πιτάκια και τηγανίζουμε και από της δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

    Τα βγάζουμε σε πιατέλα και όπως είναι ζεστά ρίχνουμε από πάνω τους το μέλι, το σουσάμι, την κανέλα και σερβίρουμε ζεστά.

    Καλή όρεξη και καλή επιτυχία. 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική