
- 19 Ιανουαρίου 2014
- 0 Μου Αρέσει
- 252 Προβολή

Υλικά :
300 γρ. μανιτάρια Agaricus
50 γρ. κρεμμύδι brunoise
20 ml κονιάκ
30 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
1200 ml νερό
60 ml κρεμά γάλακτος
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση :
1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (emincer. )
2. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μετρία φωτιά και τα αφήνουμε να μαραθούν.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι και κάνουμε roux.
4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα που έχουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαραθούν και αυτά.
5. Φλαμπάρουμε με κονιάκ.
6. Προσθέτουμε το νερό και το αλατοπίπερο, τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.
7. Περνάμε την σούπα μας από το σινουά και τα στερεά (μανιτάρια, κρεμμύδι) τα βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν.
8. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα μανιτάρια μέσα στον ζωμό τους και τα βάζουμε να βράσουν.
9. Δένουμε με το roux, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα και είναι έτοιμο.
10. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.