Η ομελέτα του μπαξέ

    Υλικά για 4 άτομα

    6 αυγά

    1 μέτριο κρεμμύδι

    1 μέτριο κολοκύθι

    1 μέτρια πιπέρια (Φλωρίνης )

    Ανάλογο  αλάτι

    Ανάλογο  πιπέρι

    20 γρ. Δυόσμο

    10γρ.Ανιθο 

    100γρ.  Γραβιέρα

    40 γρ. Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι το κόβουμε σε λεπτές φέτες το βάζουμε στο τηγάνι, πλένουμε και καθαρίζουμε  το κολοκύθι ,το τρίβουμε στον χοντρό  ρεντέ  κόβουμε και την πιπεριά( αφού την έχουμε πλύνει  πρώτα )σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (Ζουλιέν) και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε και το λάδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθούν λίγο ,σε ένα μπολ χτυπάμε τα 6 αυγά με ένα πιρούνι .Όταν είναι έτοιμα τα υλικά στο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά το αλάτι πιπέρι άνηθο δυόσμο και τη γραβιέρα , κουνάμε ελαφρά το τηγάνι και όταν καταλάβουμε ότι έχουν κάνει απο κάτω κρούστα τότε γυρνάμε την ομελέτα και από την άλλη μεριά να ψηθεί για λίγο ακόμα και είναι έτυμη ….

    Συμβουλές μας

    Για να καταλάβουμε ότι έκανε κρούστα από την πλευρά που είναι στο τηγάνι που δεν βλέπουμε, μπορούμε να στρίψουμε την ομελέτα με το χέρι μας και αν γυρίζει είναι έτυμη…

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική