Γαλατόπιτα

    Υλικά

    2,5.  λίτρα γάλα

    500γρ. ζάχαρη

    400γρ. σιμιγδάλι

    200γρ. βούτυρο

    5 τεμ. αυγά

    Ξύσμα από 1 λεμόνι

    ½ κουταλάκι κανέλα

    Εκτέλεση

    1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά
    2. Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλλα, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και το αφήνουμε να βράσει
    3. Την ώρα που φουσκώνει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά
    4. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ταψί, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο στον πάτο
    5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 200-250ο C  προσέχοντας να μην μας  αρπάξει από πάνω,
    6.  ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο
    7. Το κόβουμε σε κομμάτια τις αρεσκείας μας..

    Περισσότερα στο βίντεο που ακλουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.