- 7 Σεπτεμβρίου 2014
- 0 Μου Αρέσει
- 188 Προβολή
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φάβα
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 φύλλο δάφνης ή 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
3 λίτρα ζεστό νερό (περίπου)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το γαρνίρισμα:
Παρθένο Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1/2 ματσάκι άνηθος η μαιντανό (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και την αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά μέχρι να βγάλει αφρό
- τη στραγγίζουμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό, το κρεμμύδι και τη δάφνη. (Το νερό θα πρέπει να σκεπάζει τη φάβα 2 δάχτυλα περίπου).
- Την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Σε αυτό το διάστημα την ξαφρίζουμε όσο συχνά χρειάζεται, μέχρι να σταματήσει να αφρίζει.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι τα τελευταία 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη δάφνη ή το θυμάρι και χτυπάμε τη μισή φάβα (με τα βρασμένα κρεμμύδια) στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Την ανακατεύουμε με την υπόλοιπη φάβα και λίγο Ελαιόλαδο και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Την σερβίρουμε σε πιάτα και την περιχύνουμε με επιπλέον Ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
- Πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Οδηγίες του Chef
Πρέπει να αποσύρουμε τη φάβα από τη φωτιά όταν δεν έχει πήξει εντελώς. Κρυώνοντας θα πήξει και θα γίνει όπως πρέπει.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.