Φασολάδα

       

     Υλικά:

    500γρ. φασόλια ξερά

    4 καρότα μέτρια

    300γρ. σέλινο

    50γρ. ντοματοπολτέ

    2 κρεμμύδια μεγάλα

    300γρ ελαιόλαδο

    αλάτι

    πιπέρι μαύρο

    πιπέρι κόκκινο

    Εκτέλεση:

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια, τα βάζουμε να

    μουλιάσουν από την προηγούμενη νύχτα σε κρύο νερό.

    Στη συνέχεια (και αφού αλλάξουμε το νερό) τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 6-7λεπτα από την στιγμή που βράσουν, μετά αλλάζουμε και πάλι το νερό με ζεστό νερό, να τα σκεπάζει καλά.

    Αφού βράσουν τα φασόλια για 30 λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσουν (ανακατεύουμε κατά τακτά διαστήματα και προσέχουμε το νερό να είναι αρκετό και να σκεπάζει τα φασόλια 3-4 δάκτυλα πιο πάνω). Ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τα καρότα σε λεπτές φέτες , το σέλινο και αυτό  ψιλοκομμένο, το λάδι τα πιπεριά το αλάτι τον ντοματοπολτέ. Ανακατεύουμε για να γίνει ανάμειξη όλων των υλικών

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 1 ώρα να βράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που για να μην μας κολλήσει. Το φαγητό είναι έτοιμο  όταν τα φασόλια λιώνουν εύκολα και το ζουμί τους έχει χύλωση αρκετά, αν χρειαστεί περισσότερο χρόνο τα αφήνουμε λίγο ακόμα.

    Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με παστά ψάρια, τουρσί, ελιές αλλά και ταραμοσαλάτα.

    Καλή επιτυχία

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.