Χοιρινή λαχανιά

Χοιρινή λαχανιά

    Η Χοιρινή Λαχανιά είναι ένα παραδοσιακό, χορταστικό φαγητό της ελληνικής κουζίνας που συνδυάζει τρυφερό χοιρινό με λαχανικά, κυρίως λάχανο, σε μια πλούσια και αρωματική σάλτσα ντομάτας. Είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα, καθώς ζεσταίνει και προσφέρει θρεπτικά συστατικά που τονώνουν το σώμα.

    Υλικά:
    1400 γρ. χοίρινο κρέας (νεφραμιά)
    2 κιλά λάχανο
    2 μέτρια κρεμμύδια
    4 μικρά καρότα
    1 τεμάχιο πιπεριά Φλωρίνης
    1 ματσάκι σέλινο σε φύλλα
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Πάπρικα γλυκιά
    150 γρ. ντομάτα στο ρεντέ
    1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
    200 γρ. ελαιόλαδο
    1300 γρ. νερό
    Εκτέλεση:
    1. Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει
    2. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες
    3. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπέρια που έχουμε ψιλοκόψει
    4. Προσθέτουμε το κρέας, το σοτάρουμε λίγο και σβήνουμε με ντομάτα τριμμένη και ντοματοπελτέ
    5. Ψιλοκόβουμε καρότο και σέλινο, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη χύτρα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το νερό, κλείνουμε τη χύτρα κι μαγειρεύουμε για 5 λεπτά
    6. Έπειτα κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια, ανοίγουμε τη χύτρα προσθέτουμε το λάχανο κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για αλλά 10 λεπτά
    7. Κλείνουμε την εστία και αφήνουμε τη χύτρα πάνω για αλλά 10-15 λεπτά να σιγοβράζει
    8. Ανοίγουμε τη χύτρα σερβίρουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο Χοιρινή λαχανιά που ακολουθεί.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.