Ποικιλία μανιταριών με ξυρούς καρπούς

Ποικιλία μανιταριών με ξυρούς καρπούς

    Η Ποικιλία μανιταριών με ξηρούς καρπούς είναι ένα ελαφρύ, θρεπτικό και αρωματικό πιάτο που συνδυάζει τη γήινη γεύση των μανιταριών με τη διακριτική γλυκύτητα των ξηρών καρπών. Είναι ιδανικό ως ορεκτικό ή ελαφρύ κυρίως γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά.

    Υλικά:
    Μανιτάρια (Πλευρώτους,
    Αγκάρικους,
    Πορτομπέλο)
    100 γρ. καρύδια

    80 γρ. φουντούκια
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Ρίγανη
    Λίγο μαϊντανό
    40 γρ. ελαιόλαδο
    100 γρ. ντοματίνια
    Λίγο ξύδι βαλσάμικο κρέμα

    Εκτέλεση:
    1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε
    2. Τα βάζουμε σε ζεστό τηγάνι να φύγουν τα υγρά τους σκέτα
    3. Αφού σατιριστούν μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά
    4. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, σβήνουμε με ξύδι και είναι έτοιμο

    Αυτή η συνταγή ποικιλία μανιταριών με ξυρούς καρπούς προσφέρει μεγάλη ευελιξία. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ξηρούς καρπούς ανάλογα με την προτίμησή σας ή να εμπλουτίσετε το πιάτο με άλλα μυρωδικά, όπως θυμάρι ή φασκόμηλο. Είναι ιδανικό πιάτο για χορτοφάγους και συνοδεύεται εξαιρετικά με ψωμί ή τραγανές φέτες μπαγκέτας. Επιπλέον, συνδυάζεται όμορφα με ένα λευκό κρασί ή ένα ελαφρύ κόκκινο.

    Αυτό το πιάτο είναι απόδειξη πως με απλά, φυσικά υλικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι εξαιρετικά νόστιμο και θρεπτικό!

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική