Μουστοκούλουρα

    Υλικά:

    200 γρ πετμέζι

    200 γρ νερό

    100 γρ ελαιόλαδο


    2 κ.γ κανέλα

    1 κ.γ μπέικιν (9 γρ)

    1/6 κ.γ γαρίφαλο

    ½ μοσχοκάρυδο

    1 βανίλια

    100 γρ σταφίδες

    1 σφηνάκι κονιάκ (25 γρ)

    650-700 γρ αλεύρι

    40-50 γρ σουσάμι

    Εκτέλεση:

    1. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
    2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφριά μέχρι να γίνει μια ζύμη
    3. Κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι ένα καρύδι και τα πλάθουμε σε κουλουράκια
    4. Τα αλείφουμε με νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι
    5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου και είναι έτοιμα.

    Ετοιμαστείτε για μια γαστρονομική εμπειρία εκτός συνηθισμένων με την εκπληκτική νέα συνταγή μουστοκούλουρων που σας παρουσιάζουμε! Απολαύστε τον συνδυασμό του πετμέζι, του ελαιόλαδου, των μπαχαρικών, και των σταφίδων σε ένα αφράτο ζυμάρι, ενώ το σουσάμι προσφέρει μια υπέροχη τραγανή επικάλυψη. Η αρωματική ομορφιά και η εξαιρετική γεύση αυτών των μουστοκούλουρων θα σας κατακτήσει.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

     

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική