- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 257 Προβολή
Υλικά:
200 γρ πετμέζι
200 γρ νερό
100 γρ ελαιόλαδο
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ μπέικιν (9 γρ)
1/6 κ.γ γαρίφαλο
½ μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
100 γρ σταφίδες
1 σφηνάκι κονιάκ (25 γρ)
650-700 γρ αλεύρι
40-50 γρ σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα λεκανάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφριά μέχρι να γίνει μια ζύμη
- Κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι ένα καρύδι και τα πλάθουμε σε κουλουράκια
- Τα αλείφουμε με νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου και είναι έτοιμα.
Ετοιμαστείτε για μια γαστρονομική εμπειρία εκτός συνηθισμένων με την εκπληκτική νέα συνταγή μουστοκούλουρων που σας παρουσιάζουμε! Απολαύστε τον συνδυασμό του πετμέζι, του ελαιόλαδου, των μπαχαρικών, και των σταφίδων σε ένα αφράτο ζυμάρι, ενώ το σουσάμι προσφέρει μια υπέροχη τραγανή επικάλυψη. Η αρωματική ομορφιά και η εξαιρετική γεύση αυτών των μουστοκούλουρων θα σας κατακτήσει.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.