Μοσχάρι στιφάδο

    Υλικά:

    1 ½ κιλό μοσχάρι χτένι

    1300 γρ. κρεμμύδια

    1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

    200 γρ. ντομάτα τριμμένη

    200 γρ. ελαιόλαδο

    1 σφηνάκι κονιάκ

    1 σφηνάκι ξύδι

    2 φύλλα δάφνη

    5-6 καραφάκια γαρίφαλο

    ½ κουτ. γλυκού κανέλα

    Πιπέρι

    Λίγο αλάτι

    Μοσχοκάρυδο

    Ρίγανη

    2 κλαδάκια δενδρολίβανο

    Λίγο ζάχαρη

    900 γρ. νερό

    Εκτέλεση:

    1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πλένουμε
    2. Τα βάζουμε σε ένα λεκανάκι με νερό και ξύδι
    3. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το αφήνουμε να στεγνώσει
    4. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια
    5. Βάζουμε τα κρεμμύδια στη χύτρα και προσθέτουμε το κρέας στο τηγάνι, το σοτάρουμε και το βάζουμε στη χύτρα
    6. Προσθέτουμε κονιάκ, ξύδι, μαγειρεύουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το νερό
    7. Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά στη μεγαλύτερη ένταση
    8. Σβήνουμε τη χύτρα και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά πάνω στο σβηστό μάτι
    9. Αφού πέσει η βαλβίδα της χύτρας σερβίρουμε και είναι έτοιμο

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Recipe Reviews

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.