
- 16 Φεβρουαρίου 2025
- 0 Μου Αρέσει
- 200 Προβολή

Υλικά:
1 ½ κιλό μοσχάρι χτένι
1300 γρ. κρεμμύδια
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
200 γρ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 σφηνάκι ξύδι
2 φύλλα δάφνη
5-6 καραφάκια γαρίφαλο
½ κουτ. γλυκού κανέλα
Πιπέρι
Λίγο αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Ρίγανη
2 κλαδάκια δενδρολίβανο
Λίγο ζάχαρη
900 γρ. νερό
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πλένουμε
- Τα βάζουμε σε ένα λεκανάκι με νερό και ξύδι
- Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το αφήνουμε να στεγνώσει
- Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια
- Βάζουμε τα κρεμμύδια στη χύτρα και προσθέτουμε το κρέας στο τηγάνι, το σοτάρουμε και το βάζουμε στη χύτρα
- Προσθέτουμε κονιάκ, ξύδι, μαγειρεύουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το νερό
- Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά στη μεγαλύτερη ένταση
- Σβήνουμε τη χύτρα και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά πάνω στο σβηστό μάτι
- Αφού πέσει η βαλβίδα της χύτρας σερβίρουμε και είναι έτοιμο
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Ingredients
Αφήστε μια κριτική Ακύρωση απάντησης
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Recipe Reviews