Μακαρόνια Φαρφάλε με Τόνο

Μακαρόνια Φαρφάλε με Τόνο

    Μακαρόνια Φαρφάλε με Τόνο: Μια Γευστική και Θρεπτική Συνταγή

    Τα μακαρόνια φαρφάλε με τόνο είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα των ζυμαρικών με την πλούσια γεύση μιας αρωματικής σάλτσας τόνου. Είναι ιδανικό για καθημερινά γεύματα, καθώς απαιτεί λίγα υλικά και ετοιμάζεται γρήγορα. Παρακάτω ακολουθεί μια λεπτομερής περιγραφή της συνταγής.


    Υλικά

    Για τα μακαρόνια:

    • 500 γρ. μακαρόνια φαρφάλε (γνωστά για το σχήμα τους που θυμίζει πεταλούδα)
    • Νερό (αρκετό για να βράσουν τα ζυμαρικά)
    • Αλάτι (για το νερό)

    Για τη σάλτσα:

    • 450 γρ. τόνο σε νερό (στραγγισμένο)
    • Λίγο αλάτι (προσαρμόστε στη γεύση)
    • Μπαχαρικά: πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, κύμινο (σε μικρές ποσότητες για βαθιά γεύση)
    • 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
    • ½ πιπεριά Φλωρίνης (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
    • 200 γρ. καλαμπόκι και φασόλι μαύρο (προαιρετικά, για έξτρα χρώμα και υφή)
    • 100 γρ. ελαιόλαδο
    • 400 γρ. ντομάτα (φρέσκια, τριμμένη ή κονκασέ)
    • Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο, για το τελείωμα)

    Εκτέλεση

    1. Βράσιμο Ζυμαρικών:
      • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμίζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
      • Προσθέτουμε αρκετό αλάτι στο βραστό νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια φαρφάλε.
      • Τα αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως 8-10 λεπτά), ώστε να γίνουν al dente.
      • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
    2. Προετοιμασία της Σάλτσας:
      • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
      • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν και να αναδείξουν τα αρώματά τους.
      • Προσθέτουμε τον τόνο, τον οποίο έχουμε στραγγίσει καλά από τα υγρά του. Ανακατεύουμε για να ενωθεί με τα λαχανικά.
      • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά (λίγη κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, κύμινο) και το καλαμπόκι με το μαύρο φασόλι.
      • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
    3. Αναμείξη:
      • Σουρώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
      • Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
      • Ανακατεύουμε καλά, ώστε η σάλτσα να καλύψει ομοιόμορφα τα μακαρόνια.
    4. Σερβίρισμα:
      • Σερβίρουμε τα φαρφάλε ζεστά σε βαθιά πιάτα. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί ή λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα νοστιμιά.

    Συμβουλές

    • Προσαρμογές: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φαρφάλε με άλλο τύπο ζυμαρικού, όπως πέννες ή σπαγγέτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
    • Συνοδευτικά: Το πιάτο συνδυάζεται τέλεια με μια πράσινη σαλάτα ή ψητό ψωμί με σκόρδο.
    • Διατήρηση: Αν περισσέψει, μπορείτε να φυλάξετε το φαγητό στο ψυγείο για 1-2 ημέρες και να το ζεστάνετε πριν το σερβίρετε.

    Αυτό το πιάτο είναι γρήγορο, νόστιμο και γεμάτο χρώματα και αρώματα, ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ευκολία με την απόλαυση!

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική