- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 143 Προβολή
Υλικά:
2,5 – 3 κιλά κόκορα
100 γρ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ σκελίδα σκόρδο
500 γρ χυλοπίτες
Αλάτι
½ κουτ γλυκού πιπέρι
½ κουτ γλυκού ρίγανη
½ κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο
2 καρφάκια γαρίφαλο
3 ξυλάκια κανέλα
1 φύλλο δάφνη
250 γρ ντομάτα τριμμένη
250 γρ μυτζήθρα ξερή
80 γρ φρέσκο βούτυρο
Νερό για τις χυλοπίτες
350 γρ νερό για το φαγητό
250 γρ κόκκινο κρασί ημίγλυκο
Εκτέλεση:
- Τεμαχίζουμε τον κόκορα και πλένουμε τα κομμάτια
- Βάζουμε στην χύτρα το ελαιόλαδο
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε
- Προσθέτουμε και τον κόκορα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τις χυλοπίτες και την μυτζήθρα
- Κλείνουμε την χύτρα και από την στιγμή που θα αρχίζει να σφυρίζει η βαλβίδα της χύτρας κρατάμε χρόνο για 25 λεπτά και έπειτα τραβάμε από το μάτι και ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας όταν πέσει η πίεση
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό λίγο πάνω από την μέση για να βράσουμε τις χυλοπίτες προσθέτουμε και το αλάτι
- Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία
- Σουρώνουμε, βάζουμε στην ιδία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, προσθέτουμε την τριμμένη μυτζήθρα και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.