Παραδοσιακά Μελομακάρονα με Σοκολάτα

    Φτιάξτε τα πιο αρωματικά, παραδοσιακά μελομακάρονα με σοκολάτα! 🍯🍫
    Μια εύκολη και πετυχημένη συνταγή με αφράτη ζύμη, μυρωδάτο σιρόπι και απολαυστική επικάλυψη κουβερτούρας.

    Υλικά για τη ζύμη:

    • 400 ml χυμό πορτοκάλι

    • 500 ml ελαιόλαδο

    • 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

    • 30 γρ. ζάχαρη άχνη

    • ½ κ.γ. σόδα

    • 1 κ.γ. κανέλα

    • 1/6 κ.γ. γαρύφαλλο

    • 350 γρ. κουβερτούρα

    • 35 γρ. ελαιόλαδο

    Υλικά για το σιρόπι:

    • 500 ml νερό

    • 700 γρ. ζάχαρη

    • 1 πορτοκάλι

    • 250–300 γρ. μέλι

    Για γαρνίρισμα: μέλι & καρύδι

    Εκτέλεση

    1 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά

    2 Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι

    3 Ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά

    4 Όταν το αλεύρι απορροφήσει όλα τα υγρά είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα

    5 Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά

    6 Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι καυτά όπως είναι και τα αφήνουμε για 2- 3 λεπτά

    7 Τα βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια τριμμένα

    8 Σε ένα μικρό λεκανάκι λιώνουμε την κουβερτούρα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα βουτάμε με ένα πιρούνι

    9 Το βάζουμε σε λαδόκολλά να παγώσει η σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με καρύδι

    Δείτε στο βίντεο όλα τα μυστικά για να πετύχετε μελομακάρονα τραγανά απ’ έξω και ζουμερά μέσα!

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.