Κέικ με ελαιόλαδο και φρούτα

    Υλικά

    200 ml ελαιόλαδο

    100γρ φρέσκο βούτυρο

    250γρ. ζάχαρη άχνη


    30γρ. μπέικιν πάουντερ

    5 τεμ αυγά

    2 τεμ βανίλιες

    150γρ. κύβους από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι & κίτρο

    100ml. χυμό πορτοκάλι

    400γρ. αλεύρι

    Εκτέλεση

    1. Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με την ζάχαρη και το βούτυρο να χτυπηθούν στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μίγμα καλά
    2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα
    3. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι
    4. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και το βγάζουμε από το μίξερ
    5. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με την μαρίζ και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και αλευρωμένο
    6. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στον αέρα στους 175-180 βαθμούς
    7. Το γλυκό μας είναι έτυμο

    Για περισσότερες λεπτομέρειες  δείτε το βίντεο που ακολουθει

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.