Κοτόσουπα Βελουτέ

    Υλικά:

    4 μπούτια κοτόπουλο

    2 αυγά

    1 λεμόνι

    125 γρ. ρύζι Καρολίνα

    60 ml. ελαιόλαδο

    20 γρ. κόρν φλάουρ

    8 γρ. αλάτι, λίγο πιπέρι

    1500 ml. νερό

    Εκτέλεση:

    1.       Πλένουμε και κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου

    2.       Βάζουμε στην χύτρα νερό τα μπούτια από το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το ρύζι το λεμόνι και τα αυγά

    3.       Αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση χωρίς να κλίσουμε το καπάκι και μετά ρίχνουμε το ρύζι

    4.       Κλίνουμε το καπάκι της χύτρας και βράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα

    5.       Μετά σβήνουμε την εστία και αφήνουμε την χύτρα για άλλα 2-3 λεπτά επάνω στην εστία

    6.       Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας πρώτα τα ασπράδια και μετά ρίχνουμε τα κροκάδια και το λεμόνι προσθέτουμε λίγο λίγο τον καυτό ζωμό και μετά αδειάζουμε το μίγμα όλο μαζί μέσα στην χύτρα μας και το φαγητό είναι έτοιμο

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.