Κρέμα Καραμελέ

    Υλικά

    1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
    2 βανίλλιες
    4 αυγά

    1 φλυτζάνι ζάχαρη
    2 1/2 φλυτζάνια γάλα
    1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

    Εκτέλεση

    1. Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι,το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει.
    2. Ανακατεύτε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινήσει
    3. Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα
    4. Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε
    5. Βάζετε το γάλα να κάψει
    6. Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια
    7. Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς
    8. Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια
    9. Τοποθετείτε τα φορμάκια σ’ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας
    10. Βάζετε το ταψί σε μέτριο φρούνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου
    11. Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει
    12. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
    13. Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι

               Καλή επιτυχία

                     Η Συνταγή ειναι της  Μαρίας Θεοφυλάκη

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.