
- 27 Ιουλίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 289 Προβολή

Υλικά
1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
2 βανίλλιες
4 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι,το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει.
- Ανακατεύτε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινήσει
- Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα
- Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε
- Βάζετε το γάλα να κάψει
- Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια
- Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς
- Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια
- Τοποθετείτε τα φορμάκια σ’ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας
- Βάζετε το ταψί σε μέτριο φρούνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου
- Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει
- Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
- Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι
Καλή επιτυχία
Η Συνταγή ειναι της Μαρίας Θεοφυλάκη
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.